Wednesday, February 1, 2017

Skapa stilen: Eklektiskt och elegant när modernt möter antikt


Jag tycker att det lätt kan bli lite tråkigt med vita eller ljusa väggar men här är ett bra exempel på en bostad där det fungerar bra. Nyansen verkar vara en ljus grå med lite blått i. 

                                        




                                     






Inredningsanalys: 


Bokhylla:

En platsbyggd bokhylla från golv till tak är extra elegant och gör mycket för hemtrevnaden och ger en känsla av bibliotek. Det är snyggt att lätta upp intrycket i alla typer av bokhyllor genom att lämna luftigare delar och varva med prydnadsföremål och tavlor. De orange föremålen och de äldre läderbanden värmer också upp mot den vita hyllan. Snyggt är det även att variera hur du ställer eller lägger böckerna. 

Belysning:

Här är det även infällda spottar som gör den ännu mer levande. Men det kan räcka med en klämspot som du fäster på ett hyllplan eller rikta spottar från taket mot det du vill belysa. Utgå från de förutsättningar som du har. 

Integrerad tv:

Den platta tv:n syns nästan inte, det är snyggt att sätta upp tavlor kring den så att den inte blir lika dominerande. 

Vackra blickfång:

Mängden vackra föremål att titta på och olika textilier i olika material och kulörer gör rummet inbjudande och varmt. 

Matta:
Ombonat blir det också med den stora mattan som binder ihop rummet och möblemanget från soffan till de små pallarna, så kallade taburetter. 

Textil:
I soffan samsas många olika kuddar som gör det mjukt och inbjudande. Olika nyanser i gula och gröna toner och även en leopardmönstrad sammetskudde som ger en kontrast. På matten ligger även en zebrafäll under soffbordet som skapar motsatser mellan vitt och svart, som man ska sträva efter enligt feng shui. 

Guld:
Guldramar ger värme och en kontrast med sin metallglänsande yta mot den matta väggen. Guldet värmer även upp den svala kulören på väggen. Guldet återkommer även i rummet i de förgyllda stolarna bl.a.

Stilleben:
Samla vackra askar, ljusstakar, blombuketter och annat på bord och du får vackra blickfång. 


Här är ytterligare ett bra exempel på kontrastverkan. Den moderna konsten i form av en stilren text -tavla mot det antika bordet i empir med sina förgyllda detaljer och svängda former. Den taggiga kaktusen mot den mjuka vita orkidéen. Bakom en mycket modern tavla i form av pennor. (!) 

Notera också gardinkappan som går från golv till tak och gör det ombonat, trots det svala lätta tyget i vitt. 


Ännu mer snygga kontraster. Svalt blått mot varmt guld, metall mot textil. Äldre möbler mot nya. 



Hoppas du blir inspirerad att ta efter några av idéerna.

Bilder från Pinterest 

No comments:

Post a Comment