Wednesday, March 15, 2017

Drayton Gardens. Design: Ben Pentreath


Här är ett väldigt mysigt engelskt hem i design av britten Ben Pentreath. Jag gillar verkligen hans stil, att han får det så hemtrevligt. Stilen är smakfull utan att vara alltför stel eller alltför tjusig, men ändå med stil och klass med många blickpunkter och vackra färger. Vi påminns också om att kartor är alltid en bra väggdekoration. 








Så skapar du stilen: 


-En enhetlig färgskala i alla rum är lämplig i en mindre lägenhet, de flesta väggar här är målade i en varmgrå nyans. Utom hallen som går i mörk plommonröd. 


-Personliga detaljer såsom udda lampfötter, färgstarka och mönstrade lampskärmar, udda vaser, personliga föremål, och konstverk, ger liv  och personlighet. 

-Inramade kartor är vilsamt för ögonen i färgskala men ger med sitt mönster ändå en kontrast. Kartor ger även en mysig känsla, lite som ett gammalt bibliotek. 

-Fodrade hellånga gardiner som sätts högt upp mot taget, ger värme och ombonad till rummet. Nyansen som valts är väldigt lik väggfärgen för harmonisk helhet. 


-Stora mattor, såväl orientaliska som enklare och mer neutrala. 


-Lampskärmarna är i det här hemmet främst ikat-mönstrade. 


-Färska blommor i små vaser lite varstans, luktärtor och lövkoja och andra mjuka, romantiska blommor används här.


-Stora gröna blad av krukväxten monstera används i en stor vas och blir ett blickfång. 


-Blanda äldre och nyare möbler samt olika stilepoker och möbeltyper. Konstraster fås även av mörkt trä mot vitmålat, stoppade möbler mot hårda, osv. 




No comments:

Post a Comment