Monday, March 6, 2017

Modern art deco-våning i gult, lila och svart


Lila och svart
Jag har personligen väldigt svårt för döskallar, den döda energin i dessa balanseras dock upp av den livfulla tapeten med motiv av djur, insekter och fjärilar och organiska former. Blombuketten på bordet ger också chi, bra energi.


Gult och gråbeige
Det ljusa gula nyanser piggar upp och ger en energikick till det i övrigt svala och eleganta rummet.

Belysning
Takarmaturerna bryter också av med de kantiga formerna, nästan som fågelbon av olika kvistar fast guldfärgade, mot den stora takhöjden, de vita väggarna och vita taket behövs något som syns och tar för sig i en avvikande färg, det här är bra exempel att använda en metall som får kontrastera.

Organiska former
Borden är ovala och har ojämna former, som ett eklöv i naturen. Det kantiga höga skåpet har en levande yta av något mörkt exklusivt träslag som ger ett levande intryck mot den strama formen.

Även soffan har en mjuk, böjd form.

Matta
De stora vita väggarna kan kännas aningen kala, men den stora generösa mattan bäddar in rummet och gör det mer ombonaat och varmt med den ulliga texturen, även om färgen är gråbeige.



Sovrum i sand och vitt
Vill man ha ett rum i naturliga, svagare nyanser kan man tänka på några saker för att rummet inte ska kännas för kallt och omysigt.

-Håll en enhetlig färgskala om du önskar en diskret harmoni.
-Använd textilier i olika former för att värma upp rummet och göra det ombonad och inbjudande. Matta. En stor matta eller heltäckningsmatta ger en känsla av hotellrum och är skön att sätta fötterna på.
-Plädar
-Klädd sänggavel.
-Kuddar i olika tyger med olika struktur men samma färgskala gör att det händer något, det blir kontraster men med mjuka övergångar.
-Tapeten verkar dessutom vara en textiltapet som påminner om sammet, det gör också att känslan blir mjukare i rummet.
-Hissgardiner i fönstren.
-Takarmaturen i glas i spännande organiska former ger ytterligare en kontrast med glasprismorna.
-Tavlan på väggen med lite grafiskt skissmotiv bryter också av men går i samma färgskala.


Svarta ljus i förgyllda ljusstakar blir effektfullt, konstrasten mellan svärtan och den varma glöden i metallen. 



Den fantastiska svängda trappan är ett smycke i sig, här får den komma i fullt fokus målad i svart mot vita väggar. Inget annat stjäl uppmärksamheten. 

Foton Guillaume Gaudet

Källa Marie Claire Maison

No comments:

Post a Comment